Versoepeling coronaregels voor horeca: agenten en boa’s staan niet klaar om te beboeten

Print
Versoepeling coronaregels voor horeca: agenten en boa’s staan niet klaar om te beboeten

Afbeelding: ANP

Agenten en boa’s zullen vanaf maandag niet op grote schaal gaan surveilleren langs terrassen. Ook gaan ze niet structureel in cafés of restaurants controleren of er meer dan dertig mensen binnen zijn. Dat schrijft het AD op basis van een rondgang langs tien van de grootste gemeenten van Nederland. Wel volgen er later misschien nog steekproeven.

Maandagmiddag vanaf 12.00 uur worden de coronaregels voor de horeca versoepeld. Vanaf dat moment mogen cafés en restaurants de deuren weer openen, maar er mogen niet meer dan dertig klanten tegelijk binnen zijn. Ook de terrassen mogen weer open, daar geldt geen maximumcapaciteit. Wel moet iedereen, zowel binnen als buiten, aan een tafeltje zitten.

Alle tien gemeenten stellen dat de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij de klant en de eigenaar van café of restaurant ligt.

„Agenten en boa’s gaan echt niet rond de terrassen lopen met een bonnenboekje”, liet de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls al weten. „De horeca-ondernemers weten wat ze moeten doen”, stelt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. „Als ze dat niet doen en er zijn excessen, staan onze politie en boa’s klaar om mensen eventueel te corrigeren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen