Honderd agenten bij inval woonwagenkamp Maarheeze: zoektocht naar wapens

Print
Honderd agenten bij inval woonwagenkamp Maarheeze: zoektocht naar wapens

Veel politieagenten op de been bij inval woonwagenkamp. Afbeelding: Nederweert24

De politie doorzoekt vrijdagochtend sinds zeven uur het woonwagenkamp De Vinnen in Maarheeze. Ze vermoeden dat daar wapens liggen.

Volgens de woordvoerder wordt alles doorzocht. Er zijn behoorlijk veel eenheden op de been, dit is ook vanwege de coronamaatregelen.

Speurhonden

Alle woonwagens worden doorzocht. Een peloton van de ME heeft het woonwagenkamp afgesloten. Daarna werden alle bewoners geïnformeerd over de komst van de politie. In totaal zijn er zo’n 100 agenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie ingezet. Zij doorzoeken ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. Er worden ook speurhonden ingezet.

De omvang van de zoekactie verklaart deels waarom er zoveel mankracht wordt ingezet, maar het heeft ook te maken met de coronamaatregelen. Hierdoor moet er bijvoorbeeld met meer wagens worden gereden dan normaal om zo de afstand te kunnen bewaren.

Vaker een inval gehad

Op het kamp is meermaals een inval gedaan door politie en gemeente, zoals in 2012. Bij die inval werden vijf mensen aangehouden en werden drie hennepkwekerijen aangetroffen. Daarnaast trof de politie een vuurwapen, een stroomstootwapen en enkele duizenden euro’s aan contant geld aan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen