Bizar beeld: lantaarnpaal midden op fietspad

Print
Bizar beeld: lantaarnpaal midden op fietspad

Afbeelding: Twitter/Ron Meyer

Heerlen / Hoensbroek -

Een bizar beeld op de Parallelweg in Heerlen: midden op het fietspad staat een lantaarnpaal. Fietsers hebben er geen vrije doorgang.

Op het fietspad ter hoogte van de aansluiting van de stadsautoweg in Heerlen zijn inmiddels afzetborden geplaatst om fietsers op het gevaar te wijzen, maar weggebruikers worden er toch onaangenaam door verrast. Ron Meyer, fractievoorzitter van de SP in de Heerlense gemeenteraad, liep er vrijdagochtend „vrij letterlijk tegen de lamp”, zo meldt hij op Twitter.

Het is nog onduidelijk wat er precies is misgegaan bij de reconstructie van de Parallelweg. „Wat was er eerst de lantaarnpaal of het fietspad?”, vraagt wethouder Charles Claessens (CDA, Onderhoud) zich af. Vermoedelijk hebben stratenmakers het nieuwe fietspad om de bestaande lantaarnpaal aangelegd. Wettelijk zijn zij immers niet bevoegd om de mast te verplaatsen.

De gemeente Heerlen zal het euvel zo snel mogelijk verhelpen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen