Williams breekt met hoofdsponsor en zet team te koop

Print
Williams breekt met hoofdsponsor en zet team te koop

Afbeelding: AD/Reuters

Nog voordat het Formule 1-seizoen is begonnen neemt Williams afscheid van hoofdsponsor Rokit. Het roemruchte F1-team zit in financieel zwaar weer en moet nu weer een klap incasseren.

Williams geeft ook aan te overwegen om het team te verkopen. ,,Het kan om een minderheidsaandeel, maar ook om een overname van het gehele bedrijf gaan”, zo luidt het persbericht.

Vorig jaar leed Williams al een verlies van zo’n 14,5 miljoen euro en ook dit jaar worden grote verliezen verwacht door de coronacrisis. Het Formule 1-seizoen is nog steeds niet begonnen, waardoor veel renstallen worstelen met de financiële lasten.

Negen titels

Williams is één van de bekendste teams uit de Formule 1-historie. Het veroverde maar liefst negen constructeurstitels en zeven kampioenschappen bij de coureurs. Alleen Ferrari, McLaren en Mercedes behaalden meer kampioenschappen. Onder anderen Nelson Piquet. Damon Hill en Alain Prost werden kampioen in de Williams. In 1994 reed Ayrton Senna voor het Britse team nadat hij overkwam van McLaren. Hij verongelukte op het circuit van Imola. In totaal werden er 114 Grands Prix gewonnen, maar de laatste jaren gaat het dramatisch. Zowel in 2018 als in 2019 eindigde renstal roemloos als laatste in het kampioenschap.

Een belangrijke gegadigde voor een eventuele overname lijkt Michael Latifi, een Canadese miljardair en vader van Williams-coureur Nicholas Latifi.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee