Mogelijke bombrief bij PostNL in Heerlen blijkt loos alarm

Print
Mogelijke bombrief bij PostNL in Heerlen blijkt loos alarm

Overleg tussen brandweer, politie en explosievenexperts in februari dit jaar toen een bombrief ontplofte bij postverwerker Ricoh in Kerkrade. Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Hoensbroek -

Een verdacht postpakket heeft vrijdagochtend voor opschudding gezorgd bij het depot van PostNL op bedrijventerrein In de Cramer in Heerlen.

Rond half zeven sloegen medewerkers alarm omdat zij een pakketje niet vertrouwden.

De brandweer, politie en explosievenexperts met spoed op de melding af, maar constateerden uiteindelijk dat het loos alarm was. Er bleken geen gevaarlijke stoffen aanwezig te zijn.

Landelijke nieuws

In februari dit jaar was Nederland in de ban van bombrieven, nadat op diverse plekken poststukken waren ontploft. Op woensdagochtend 12 februari was het raak in Kerkrade toen een pakketje ontplofte bij postverwerker Ricoh. Daarbij raakte niemand gewond.

Lees ook: Scheur, sis en knal bij bombrief in Kerkrade: ‘Het had veel erger kunnen aflopen’

De brief was gericht aan pensioenbeheerder AZL. De anonieme afzender was uit op geld en eiste een bedrag in bitcoins. Diezelfde dag ontplofte ook een bombrief bij een ABN-Amro vestiging in Amsterdam.

Onderzoek

Na meerdere ontploffingen verspreidde de politie een foto van een van de bombrieven. Dit om mogelijk nieuwe doelwitten te waarschuwen. Ondanks politieonderzoek en meerdere oproepen is voor zover bekend nog niemand aangehouden in de zaak.

Lees ook: Nieuw spoor in bombriefzaak: afperser gebruikt naam van niet-bestaand bedrijf

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →