Heropening Cuypershuis Roermond uitgesteld

Print
Heropening Cuypershuis Roermond uitgesteld

Het Cuypershuis in Roermond. Afbeelding: Archief De Limburger/Maartje van Berkel

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het herinrichten van het Cuypershuis in Roermond heeft door de coronacrisis dusdanige vertraging opgelopen, dat de geplande heropening op 1 juni is uitgesteld.

Het vernieuwen van de presentatie in het museum zou eigenlijk dit weekeinde worden afgerond. Maar door de coronacrisis hebben onder meer de transporten van voorwerpen in bruikleen van andere musea vertraging opgelopen. Ook foto-aanvragen en andere leveringen zijn niet op tijd in Roermond, zo meldt het museum, en dus zit er voor het Cuypershuis niets anders op dan de heropening uit te stellen naar een nog nader te bepalen datum.

Lees ook: Cuypershuis Roermond werkt aan nieuwe vaste presentatie: ‘Over Pierre Cuypers valt nog veel te vertellen’

Het museum sloot op 9 maart om de vaste presentatie te veranderen. Die zal zich na de heropening vooral richten op het werk van architect Pierre Cuypers (1827-1921) en hoe hij zijn werk eind negentiende, begin twintigste eeuw uitvoerde in zijn werkplaats c.q. woonhuis in Roermond. Tot nu toe belichtte het Cuypershuis vooral nog wie de persoon Pierre Cuypers was. Omdat Cuypers inmiddels een bekende naam is, kan er nu meer aandacht geschonken worden aan de inhoud van zijn werk.

De nieuwe vaste presentatie is ontworpen door het bureau Caspar Conijn, dat onder meer ook tentoonstellingen realiseerde in de Hermitage in Sint Petersburg, het Frans Halsmuseum en Museum Prinsenhof in Delft.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen