Weertenaren steunen Jos Heijmans in open brief

Print
Weertenaren steunen Jos Heijmans in open brief

De briefschrijvers loven Jos Heijmans onder meer voor zijn optreden bij het asielzoekerscentrum in Weert. Afbeelding: archief John Peters

Weert -

Een twintigtal (oud-)Weertenaren betuigt de teruggetreden burgemeester Jos Heijmans steun in een open brief aan de gemeenteraad van Weert.

De groep pleit voor een eerlijke behandeling van het rapport over het onderzoek van het bureau Berenschot naar de integriteit van Heijmans. ‘Dat zal bepaald niet eenvoudig zijn: in de weerzinwekkende patstelling die de afgelopen tijd is gegroeid en die schadelijk is voor iedereen in Weert, dreigen de inzet en de talloze verdiensten van deze burgemeester te worden vergeten’, aldus de briefschrijvers.

Lees de hele brief hier (pdf)

Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van verhalen in De Limburgerover een subsidie van 23.000 euro die Heijmans op eigen houtje verstrekte aan de stichting Award for Young People waar hij zelf voorzitter van is. Ook haalde Heijmans het bedrijf HQ, dat grote belangen heeft in Weert, binnen als sponsor voor die stichting. Daarmee schendt hij de gemeentelijke gedragscode omdat hij de schijn van belangenverstrengeling kan wekken, concludeerden integriteitsdeskundigen in De Limburger. Heijmans legde eind januari zijn taken neer en meldde zich half mei ziek. Daarbij gaf hij aan dat hij niet meer terug wilde keren in het ambt.

Lees ook: Steunbetuiging Heijmans: ‘Als ereburger kon ik niet stil blijven zitten’

Meevallen

In de open brief schrijft de groep Weertenaren dat de ‘inhoud van dat rapport best wel eens behoorlijk zou kunnen meevallen’. Verder spreken de briefschrijvers hun bewondering uit voor Heijmans en geven een opsomming wat hij voor Weert gedaan heeft.

Lees ook: Berenschot onderzocht rol Heijmans bij 17 projecten

De brief is onder anderen ondertekend door pastoor Harry Notermans (initiatiefnemer), oud-raadslid Frans Adriaens, de voormalige wethouders Harrie Litjens, Frans Maes en John Cardinaal, voormalige gemeentesecretaris Bertus Brinkman, oud-burgemeester Karel Majoor, Mathilde Dominikowski en Mat Keijers, voorzitter van Leefbaarheid Stramproy.

Op internet is verder een petitie gestart door Team Jos Heijmans. Daarin wordt aangegeven dat het gemeentebestuur op een onbehoorlijke manier afscheid zou willen nemen van burgemeester Heijmans en dat hij zelf niet het woord zou mogen voeren tijdens het debat over het Berenschot-onderzoek. In de petitie wordt gevraagd voor een ‘passend afscheid’ na de coronacrisis.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans wilde documenten geheimhouden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen