Zaterdagmarkt Sittard tijdelijk naar Tempelplein voor uitbreiding terrassen

Print
Zaterdagmarkt Sittard tijdelijk naar Tempelplein voor uitbreiding terrassen

De markt in Sittard. Afbeelding: archief John Peters

Sittard -

De versmarkt in Sittard verhuist zaterdag 6 en 13 juni naar het Tempelplein, om ruimte te maken voor terrassen van de horeca aan de Markt. De donderdagmarkt blijft wel gewoon op de Markt.

Met de tijdelijke verplaatsing van de zaterdagmarkt wil de gemeente testen of de terrassen ‘coronaproof’ kunnen worden opgesteld met voldoende afstand.

Lees ook: Terrasreservering geschrapt, Markt Sittard gaat proefdraaien

De horeca wil het hele plein gebruiken om de tafeltjes ruim genoeg te kunnen opstellen. Dat kan voorlopig alle dagen, behalve donderdag tot 16.00 uur, want de donderdagmarkt blijft wel gewoon op de Markt. De gemeente heeft de maatregelen afgesproken met horeca en marktkooplieden. Na 13 juni bekijken ze hoe de coronamaatregelen verder uitgewerkt worden.

Zorgen

De horeca is tevreden met de afspraken, maar heeft wel zorgen over de donderdag. Voorzitter Jolanda Hameleers van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Sittard-Geleen is bang dat de markt moeilijk samengaat met de terrassen. „Veel mensen staan te popelen om dan weer hun kopje koffie te komen drinken. We moeten het goed monitoren.”

De horeca zegt alles te doen om de veiligheid te handhaven. „Onze grootste angst is dat er een tweede coronagolf komt en we weer dicht moeten. Dat overleven veel bedrijven niet.”

Lees ook: Tweede pinksterdag terras open: horeca in de regio balanceert tussen hoop en vrees

De marktkooplieden denken dat de markt goed te combineren is met de terrassen. Ze zijn daarom juist minder tevreden over de verplaatsing van de zaterdagmarkt. „We hadden aangeboden het aantal kramen te verlagen van tien tot vijf”, zegt voorzitter Hannie Heine van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel Zuid-Limburg. „Dan heb je één rijtje marktkramen, dat is heel goed te combineren met de terrassen. Veel mensen komen toch voor de weekmarkt. Als die er niet is, gaan ze ook niet naar het terras.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen