‘UEFA wil CL en Europa League verkort uitspelen’

Print
‘UEFA wil CL en Europa League verkort uitspelen’

David Luiz na het winnen van de Europa League vorig jaar. Afbeelding: BSR Agency

De UEFA werkt aan een plan om de Champions League en Europa League met een verkort schema te voltooien. Dat beweert voorzitter Angel Torres van Getafe, de Spaanse club die Ajax in februari de toegang tot de achtste finales van de Europa League belemmerde.

,,Het plan is om vanaf de kwartfinales niet twee, maar eenmaal tegen elkaar te spelen”, verklapte hij op de Spaanse radiozender Cadena COPE. ,,Dus vanaf de kwartfinales steeds maar één wedstrijd in een stad. Ze nemen op 17 juni een definitieve beslissing, dan vergadert het uitvoerend comité van de UEFA.”

De UEFA zegt dat een speciale werkgroep nog steeds kijkt naar meerdere opties om de Champions League en de Europa League uit te spelen. Een aantal achtste finales van beide toernooien zijn ook nog niet afgewerkt.

Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta en RB Leipzig zijn al zeker van deelname aan de kwartfinale van de Champions League.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen