Camerabeelden van verdachten gewelddadige overval op friture

Print

Overval op friture in Munstergeleen. Video: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de twee personen die worden verdacht van een gewelddadige overval op een friture in Munstergeleen. Beide verdachten zijn vastgelegd door diverse bewakingscamera’s. Ze zijn zo’n 1.80 meter lang, waren donker gekleed en droegen gezichtsbedekkende kleding.

Bij de overval, die op maandag 10 februari plaatsvond, raakte de eigenaar van de zaak ernstig gewond. Hij werd met een mes gestoken en moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Door een van de verdachten is ook een schot gelost.

De twee daders drongen even voor middernacht Friture Bie Funske aan de Peterstraat binnen. Op dat moment was de eigenaar van de zaak aan het opruimen en schoonmaken. De twee bedreigden de man met een voorwerp dat leek op een vuurwapen.

Worsteling

De eigenaar gooide vervolgens een emmer water naar de overvallers. Daarop ontstond een worsteling waarbij de beheerder van de snackbar met een mes werd gestoken en gewond raakte aan zijn rug. De daders hebben niets buitgemaakt. Ze zijn te voet gevlucht in de richting van de Haagstraat.

Camerabeelden van verdachten gewelddadige overval op friture
Politieagenten bij de snackbar, kort na de gewelddadige overval. Foto: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen