Ballet zonder spitzen op het zachte gras van Chateau Sint Gerlach

Print
Ballet zonder spitzen op het zachte gras van Chateau Sint Gerlach

De danseresjes keken hun ogen uit in de bijzondere omgeving van Chateau Sint Gerlach. Afbeelding: Chantalle Meewis

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend -

Gewoonlijk wordt er door de leerlingen gedanst op balletschoentjes en spitzen, voor de spiegels en aan de balletbarré. Op het gras in het park van Chateau Sint Gerlach genoten ze ervan na tien weken weer eens samen te oefenen.

Balletschoolhoudster Chantalle Meewis van de gelijknamige dansschool had haar leerlingen tien weken niet meer gezien. Ze kon afgelopen week met hen terecht in het park van Chateau Sint Gerlach. Midden tussen de oude bomen en de kunstwerken. „De meisjes keken er vol verbazing naar.”

Meewis mag voorlopig haar lessen verzorgen in het park. Ook al is het behelpen qua ondergrond. „Ik probeer zo goed mogelijk de lessen aan te passen aan deze bijzondere omstandigheden. Dat vergt speciaal voor klassiek ballet veel creativiteit van mij als balletjuf.”

De danseresjes volgen klassiek ballet bij Meewis. „Het is fijn ze allen weer te zien. Zelf stralen de meisjes ook. Ze vinden het buitengebeuren geweldig, ook al kunnen deze lessen natuurlijk niet tippen aan hun gebruikelijke technieklessen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen