Horeca kijkt reikhalzend uit naar maandag: ‘Reserveringen lopen als een trein’

Print
Horeca kijkt reikhalzend uit naar maandag: ‘Reserveringen lopen als een trein’

Munsterplein Roermond Afbeelding: Fotografie Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Maastricht / Itteren -

De kroegen en eetcafés kijken uit naar maandag. Dan mogen ze onder voorwaarden weer open. Overal worden de laatste voorbereidingen getroffen om gasten te ontvangen. Wie de kroeg in wil, moet reserveren.

En daarmee loopt het storm, laat Café In den ouden Vogelstruys aan het Vrijthof in Maastricht vrijdag weten. „De reserveringen lopen als een trein”, aldus eigenaar Henri Hochstenbach.

Op veel plaatsen werkt de gemeente mee met uitbreiding van de terrassen, zodat de horeca de ruimte krijgt om mensen te ontvangen. Zo staat in Roermond bijna het hele Munsterplein vol tafeltjes op keurig afgemeten afstand van elkaar.

Lees ook: Terrassen Roermond krijgen meer ruimte waar mogelijk

Voor het eerst mogen de terrasjes aan het Vrijthof in Maastricht voor langere tijd gebruikmaken van het plein zelf. Dat kon tot nog toe eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als André Rieu er optrad.

Lees ook: Maastrichtse horeca toont zich creatief: Bonbonnière uitbaten voor meer terras

Met name de kleinere kroegen zonder of met kleine terrasjes zijn niet echt geholpen met de nieuwe maatregel vanaf 1 juni. „Sommigen blijven dicht”, zei de woordvoerster van Koninklijke Horeca Nederland. „Kleinere zaken vragen zich af of het wel rendabel is om open te gaan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen