Melanie Jennes (22) nieuwe voorzitter Tiener Vastelaovend Konkoer

Print
Melanie Jennes (22) nieuwe voorzitter Tiener Vastelaovend Konkoer

Carnavalsfamilie Jennes in 2014 aan tafel. Met helemaal rechts Melanie. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

Melanie Jennes wordt de nieuwe voorzitter van het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK). De 22-jarige Doenraadse, die het evenement in 2009 bedacht, neemt het stokje over van Pascal Sutherland en Wim Jennes.

De oprichters vinden het na elf edities TVK tijd om te stoppen. „Het evenement heeft een dusdanige omvang gekregen dat het niet meer te combineren valt met onze werkzaamheden.” De eerste editie vond in 2009 plaats in Schinnen. De elfde editie werd begin dit jaar in Tegelen gehouden. Die werd gewonnen door Isabelle Jennes, de zus van Melanie, met het nummer ‘Vastelaovend en Chill’.

Hoe het TVK er komend jaar gaat uitzien is nog niet bekend. Wel maakte de organisatie onlangs bekend dat de voorronde, die op 12 december in Brunssum gepland staat, vooralsnog gewoon doorgaat. „Er zal slechts een beperkt aantal fans per deelnemer toegelaten worden. Mocht zelfs dit niet kunnen, dan wordt de voorronde gestreamd op Facebook.”

De finale in Sittard staat voor 23 januari 2021 op de kalender. „Mocht de TVK finale geen doorgang kunnen vinden vanwege de coronacrisis, dan zijn de finalisten alvast gekwalificeerd voor de volgende TVK-finale op 5 februari 2022, die eveneens in Sittard in het Forum Theater zal worden georganiseerd” zo staat er te lezen op de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen