Horeca Beek mag terrassen uitbreiden

Print
Horeca Beek mag terrassen uitbreiden

Afbeelding: ANP XTRA

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De Beekse horeca mag de terrassen uitbreiden. Dat is de uitkomst van het horecaspreekuur dat burgemeester van Basten-Boddin hield met de ondernemers.

Met de persoonlijke gesprekken wilde de burgemeester weten waar de gemeente de ondernemers eventueel hulp kon bieden. „Zo is afgesproken dat terrassen, op plekken waar de openbare ruimte dat toestaat, kunnen worden uitgebreid, mits ze vooraf een situatieschets inleveren”, vertelt Van Basten. Onder andere Mrs. Robinson, Brasserie ‘t Schip en restaurant de Lindeboom New Style maken van dit aanbod gebruik. „We gaan het terras iets breder uitzetten, om aan de eisen te kunnen voldoen, maar gaan geen extra plaatsen creëren”, zegt Erik Hoofs van de Lindeboom.

Makado

De uitbreidingsmaatregelen gelden niet voor de horeca in Makado. „Dat is niet omdat ik dat niet wil, maar omdat dit de landelijke richtlijnen zijn”, laat Van Basten weten. De terrassen mogen wel gebruikt worden, maar er geldt een maximum van 30 personen per zaak. Mondial mag nog niet open. Het opengaat van discotheken is nog verboden door het kabinet.

Schouw

Met de ondernemers is afgesproken dat over twee weken een schouw plaatsvindt, waarin de eerste ervaringen worden besproken en wordt gekeken of er aanpassingen dienen te worden gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen