Gemeente Vaals geeft Voedselbank financiële bijdrage

Print
Gemeente Vaals geeft Voedselbank financiële bijdrage

Afbeelding: ANP

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

De gemeente Vaals doet een eenmalige bijdrage van 1600 euro aan de Voedselbank om de voedselpakketten aan te vullen. Met de bijdrage kunnen pakketten van gezinnen uit Vaals, die gebruikmaken van de Voedselbank, worden aangevuld.

Het tekort wordt veroorzaakt door de coronacrisis, aldus de Voedselbank. Er worden minder producten aangevoerd. Om de pakketten aan te vullen kan het zijn dat de Voedselbank voedselbonnen moet aanschaffen. Dit brengt extra kosten met zich mee.

De Voedselbank Limburg-Zuid heeft gemeenten om een financiële bijdrage per huishouden gevraagd, om in te zetten als de Voedselbank onvoldoende in de behoefte kan voorzien. Vaals heeft een uitgiftepunt van de Voedselbank.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen