Video: rustige start vrijdagmarkt op Vrijthof Maastricht

Print

Vrijdagmarkt Vrijthof Maastricht. Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Voor het eerst sinds lang staat de Maastrichtse markt weer op het Vrijthof. Vanwege corona is de grootste weekmarkt verdeeld over dat plein en de Markt.

Met de St.Janstoren en de Sint Servaasbasiliek als decor sieren ruim honderd kramen het Vrijthof. Bloemen, groente en fruit, vlees, brood, textiel. De paden zijn breed, het is niet erg druk.

Video: rustige start vrijdagmarkt op Vrijthof Maastricht
De markt gezien vanaf de St.Janskerktoren. Foto: Harry Heuts

„Maar dat verandert ongetwijfeld als de terrassen open zijn en de Belgen en toeristen weer komen,” zegt Hannie Heine, voorzitter Zuid-Limburg van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel. Tijdens het Pausbezoek in 1985 en bij een WK voetbal stond de vrijdagmarkt ook op het Vrijthof, maar toen in zijn geheel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen