Jongen (13) vindt vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog

Print

Jongen vindt vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog. Video: AV Limburg / David Dunnaway

Melick -

Een 13-jarige jongen heeft vrijdagmiddag in Melick een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

De jongen trekt er regelmatig met een metaaldetector op uit op zoek naar bijzondere oorlogsvoorwerpen in het veld. Ditmaal was het goed raak. Op de Wintergaats stuitte hij op een Britse vliegtuigbom. Na de vondst van de dertigponder fosforbom waarschuwde de knaap meteen zijn vader, die vervolgens de politie alarmeerde.

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden ingeschakeld om de bom onschadelijk te maken. Het projectief is tot ontploffing gebracht in een open gebied bij de Duitse grens.

Vanwege het brandgevaar bij het onschadelijk maken van de bom was de brandweer uit voorzorg met meerdere voertuigen aanwezig.

Jongen (13) vindt vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog
Foto: AV Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen