De droge grond snakt naar elke druppel water

Print
De droge grond snakt naar elke druppel water

Beregening in Beegden. Afbeelding: John Peters

Beegden -

Met een neerslagtekort dat de komende tijd alleen nog maar zal toenemen, proberen agrariërs zo goed en zo kwaad als dat kan hun velden en gewassen van water te voorzien.

In Beegden leverde dat bovenstaand pittoresk plaatje op, met de Sint-Martinuskerk op de achtergrond. Met een toename van het neerslagtekort zal het peil van het grondwater nog verder gaan dalen. Reden voor het Waterschap om recentelijk een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in te stellen. Hoewel de grondwaterstanden op sommige plekken zestig centimeter lager zijn dan normaal, bevinden ze zich op dit moment welk nog iets boven het niveau van dezelfde periode vorig jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen