Gemeente Heerlen zet mobiele camera’s in tegen afvaldumpingen

Print
Gemeente Heerlen zet mobiele camera’s in tegen afvaldumpingen

Illegale afvaldumpingen zijn tijdens de coronacrisis toegenomen. De Limburger

HEERLEN / Hoensbroek -

Vanaf komende dinsdag zet Heerlen mobiele camera’s in tegen afvaldumpingen.

De dumpingen zijn tijdens de coronacrisis toegenomen. Gemeentelijke busjes waarmee het probleem te lijf wordt gegaan, gaan intussen door beperkende veiligheidsmaatregelen nog maar met één ambtenaar op pad. Dat betekent meer heen en weer rijden en dus minder tijd voor het echte werk.

„Iemand die illegaal spullen achterlaat, staat geregistreerd en de gemeente gaat vervolgens actief op zoek naar deze persoon”, laat een woordvoerster van wethouder Charles Claessens (CDA)weten. „De boete die volgt kan oplopen tot wel 380 euro.”

Maatregelen

Claessens kondigt verdere maatregelen aan. Zo onderzoekt hij de mogelijkheid om iedere Heerlenaar vanaf 2021 weer twee keer per jaar gratis naar het milieupark te laten gaan. Verder worden handhavingsacties vooraf aangekondigd. „Als mensen weten dat ze betrapt kunnen worden, zullen ze niet zo snel afval achterlaten.”

Containers

Rd4 gaat vaker controleren of de ondergrondse containers vol zijn. Volle containers nodigen sneller uit om er spullen bij te zetten. „Sommige containers staan ver van de weg af en dat maakt het gemakkelijk om er stiekem iets bij te zetten. Door ze meer in het zicht te plaatsen wordt dat moeilijker.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen