Kasteel Hoensbroek toegankelijk dankzij virtuele kasteelgids

Print
Kasteel Hoensbroek toegankelijk dankzij virtuele kasteelgids

Afbeelding: Kasteel Hoensbroek

Hoensbroek -

Ter gelegenheid van de Dag van het Kasteel op 1 juni is met ruim honderd 360 graden beelden een virtuele kasteelgids gemaakt. Dat is voor het kasteel een Nederlandse primeur. Het resultaat is een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken, met vele extra’s.

De video is reeds te bekijken via www.virtuaalkasteel.nl en vanaf Pinkstermaandag 1 juni tevens via de website van Kasteel Hoensbroek. In de virtuele rondgang van het kasteel zijn alle ruimtes vastgelegd. De virtuele bezoeker wordt opgevangen door de kasteelgids, waarna de bezoeker zelf zijn route kan kiezen: van kerker tot torenkamer. Onderweg duikt de gids op met verhalen over vroegere kasteelbewoners en tal van weetjes. Verder delen kasteelmedewerkers hun mooiste kasteelplekken, kunnen schilderijen van heel dichtbij bewonderd worden en mogen kinderen in een virtuele schatjacht op zoek naar de uitrusting van de kasteelridder.

Kasteel Hoensbroek is op 1 juni nog niet te bezoeken. Er wordt gewerkt aan de (her)opening op maandag 8 juni.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen