Grens België vanaf zaterdag weer open voor familiebezoek

Print
Grens België vanaf zaterdag weer open voor familiebezoek

Afbeelding: Harry Heuts

Wie familie heeft in België, mag daar vanaf zaterdag weer op bezoek gaan. Ook Belgen kunnen weer naar buurlanden reizen om hun familie daar te zien.

Dat heeft de Belgische regering vrijdag besloten.

In maart zijn de grenzen met België gesloten voor alle niet-essentiële reizen. Alleen wie aan de andere kant van de grens moest gaan werken of een zorgbehoevend familielid had, kreeg toestemming. Familiebezoek hoorde niet tot die uitzonderingen. Daarop kwam de afgelopen weken steeds meer kritiek.

Vanaf zaterdag geldt: wie de grens over wil moet kunnen aantonen dat hij familiebanden heeft aan de overkant.

Minister Ferd Grapperhaus is blij met het nieuws. „Mooi dat de Nederlands-Belgische grens weer opengaat voor familiebezoek”, schrijft hij op Twitter. „Dat is een steun voor het hart! „ De bewindsman had de afgelopen tijd veel contact met de Belgische regering over haar grensbesluit.

Mensen die hun familie willen bezoeken, moeten een vorm van bewijs meenemen, zegt een woordvoerder van De Crem tegen het Belgische dagblad De Standaard. „Je moet ook kunnen aantonen dat je naar familie gaat, met een document of mail, met een adres. De focus ligt niet op controle, maar zorg dat je kan aantonen dat je naar familie gaat mocht er een politiecontrole zijn. We hebben niet bepaald tot welke graad je mag gaan, maar het moet dus wel familie zijn.”

Bezoekjes om andere redenen dan familiebezoek blijven verboden tot maandag 8 juni.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen