Vermeende Kerkraadse hondenmishandelaar aangehouden na heterdaadactie van burgers

Print
Vermeende Kerkraadse hondenmishandelaar aangehouden na heterdaadactie van burgers

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Kerkrade / Eygelshoven -

De vermeende Kerkraadse hondenmishandelaar die online voor veel beroering zorgde, is aangehouden na een actie van zes burgers.

Ze volgden de 32-jarige man vrijdagavond toen hij zijn hond ging uitlaten en betrapten hem aan de Kruisstraat op heterdaad toen hij het beest schopte. Vervolgens hield het zestal de man staande.

De burgers droegen hem even later over aan de politie. De groep heeft videobeelden van de man gemaakt om zo bewijs te kunnen leveren aan de politie. Ook het hondje is door de agenten meegenomen. „De hond is veilig, in goede handen en gaat in eigendom niet terug naar de aangehouden man”, zo laat de politie weten.

De groep van zes – vier vrouwen en twee mannen - waren de praktijken van de man meer dan beu en kwamen zelf in actie omdat hulp volgens hen op zich liet wachten, ze de man eindelijk wilden stoppen en vreesden voor het leven van zijn jonge herdershond.

Jacht en woede

Afgelopen dagen was in Kerkrade een online jacht gaande op de man. Na een getuigenoproep van de politie op Facebook liepen de emoties behoorlijk hoog op. Tussen de woedende reacties stonden ook de naam, het adres en foto’s van de man.

Lees ook: Kerkradenaren jagen op vermeende hondenmishandelaar: ‘Dit gaat nog mis’

Volgens diverse omwonenden en getuigen schopte hij de pup geregeld tijdens het uitlaten en spuugde hij tevens naar het dier. Ook zou hij bewust hard aan de lijn trekken als het hondje wilde plassen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen