Roermond

Medewerkers gevangenis Roermond verdacht van fraude met declaraties

Print
Medewerkers gevangenis Roermond verdacht van fraude met declaraties

Afbeelding: John Peters

/ Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Drie (oud-)medewerkers van de Roermondse gevangenis worden verdacht van fraude met reisdeclaraties.

Een teamleider en twee collega’s zouden voor minstens 20.000 euro aan valse declaraties hebben ingediend. De gevangenis heeft aangifte gedaan van verduistering. Details zoals het precieze fraudebedrag wil zij niet noemen, omdat de zaak nog voor de rechter moet komen.

De fraude kwam in oktober 2019 aan het licht, toen een van de medewerkers zijn foute declaratiegedrag opbiechtte. De medewerker vertelde dat de fraude een plan was van zijn, inmiddels vertrokken, leidinggevende. Die zou in geldnood verkeren en vroeg daarom hulp aan mensen die voor hem werkten. Dat begon met leningen bij collega’s en eindigde in de fraude met reisdeclaraties.

Een onderzoek van het Bureau Integriteit van het gevangeniswezen bevestigde de vermoedens van fraude, geeft de woordvoerster aan. De arbeidsovereenkomst met de twee betrokken medewerkers zal volgens haar worden beëindigd. Een verzoek daartoe is ingediend bij de rechtbank. Deze zaak dient 30 juni. Hun is inmiddels de toegang tot de gevangenis ontzegd. De leidinggevende is volgens de woordvoerster in augustus 2018 uit dienst getreden.

Bij de directie van de Roermondse gevangenis zijn er volgens haar geen signalen bekend van onterechte reisdeclaraties van andere medewerkers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen