School Schinveld krijgt nieuwe bestemming

Print
School Schinveld krijgt nieuwe bestemming

Afbeelding: Biej de Tant

Schinveld / Amstenrade / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Oirsbeek / Nuth -

De vroegere basisschool aan de Jabeekerstraat in Schinveld heeft vanaf maandag een andere bestemming. Dan opent horecazaak Biej de Tant een bakkerij annex broodbar in ‘De Auw Sjoeël’.

De voormalige Franciscusschool opende in 1955 en is in 1985 na een fusie herdoopt tot de Tweesprong. Enkele jaren na een nieuwe fusie in 2013 kwam de school leeg te staan en werd tijdelijk antikraak bewoond.

Lees ook: Kennismaken met Beekdaelen 4: Het schimmert in Schinveld

Vorig jaar is het pand verkocht, waarna Biej de Tant er na een ingrijpende verbouwing nu een nieuwe zaak begint. Nu nog een bakkerij en broodbar. Vanaf 5 juni gaat ook het restaurant open. Begin juli biedt Biej de Tant ook vergaderruimte en ruimte voor groepen aan. De nieuwe zaak komt in plaats van de bestaande vestiging aan de Bouwbergstraat, op recreatiepark De Brenkberg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen