Ook winkelen in België mag weer

Print
Ook winkelen in België mag weer

Niet alleen familiebezoeken over de grens zijn vanaf zaterdag weer toegelaten, ook winkelen in België mag weer. Belgen kunnen ook zelf weer naar buurlanden reizen om daar te gaan shoppen.

Dat heeft de Belgische regering besloten. De versoepeling is genomen uit praktisch oogpunt voor mensen die in de grensstreek wonen.

Het is absoluut niet de bedoeling dat mensen nu massaal naar de buurlanden rijden om daar te gaan shoppen. „Het is een volgende stap in de versoepeling en zoals bij de andere stappen doen we een beroep op het gezond verstand van de mensen en hun verantwoordelijkheidsgevoel”, klinkt het.

Lees ook: Grens België vanaf zaterdag weer open voor familiebezoek

Familie bezoeken of winkelen aan de andere kant van de landgrens was sinds 20 maart niet meer mogelijk. België sloot toen de grenzen voor niet-essentiële verplaatsingen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen