Aantal coronapatiënten op ic daalt met 10 tot 170

Print
Aantal coronapatiënten op ic daalt met 10 tot 170

Afbeelding: ANP

Er liggen nog 170 coronapatiënten op de intensive care.

Dat zijn er 10 minder dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag. Daarnaast liggen er 531 andere patiënten op de afdeling intensieve zorg van de ziekenhuizen, 18 minder dan vrijdag.

Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg daalt het aantal Covid-19-patiënten op de ic gestaag verder. Dat is naar zijn zeggen „drie weken na de eerste versoepeling van maatregelen, het heropenen van de basisscholen en het hervatten van de werkzaamheden in de contactberoepen, een gunstig teken”.

Van alle 170 Nederlandse coronapatiënten op de ic’s liggen er 169 in Nederland en één in Duitsland. Het aantal Covid-19-opnames buiten de ic’s bedraagt 589. Dat zijn er 29 minder dan vrijdag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen