Ernstig ongeval: één zwaargewonde en traumahelikopter geland

Print
Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Bij een ongeluk in Weert is zaterdagavond één persoon zwaargewond geraakt. Een ander slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Het ongeval gebeurde rond half zes op de Lozerweg. Een auto met daarin twee mannen raakte door nog onbekende reden van de weg en belandde in de berm. Het voertuig raakte daarbij een boom en kwam op zijn zijkant in de berm tot stilstand. Een persoon raakte zwaargewond. Beide personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, meldt WeertdeGekste.

De situatie was zo ernstig dat ook een traumahelikopter werd opgeroepen en landde nabij de N280 bij Swartbroek. Daar is de trauma-arts uitgestapt en heeft hij zitting genomen in de ambulance met het zwaargewonde slachtoffer. De traumahelikopter is vervolgens doorgevlogen naar Maastricht. Ook de brandweer assisteerde bij de hulpverlening.

Gezien de ernst van het ongeval doet de politie nader onderzoek naar de toedracht. De Lozerweg is afgesloten voor het verkeer.

Video: WeertdeGekste

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen