Ernstig ongeval: één zwaargewonde en traumahelikopter geland

Print
Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Bij een ongeluk in Weert is zaterdagavond één persoon zwaargewond geraakt. Een ander slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Het ongeval gebeurde rond half zes op de Lozerweg. Een auto met daarin twee mannen raakte door nog onbekende reden van de weg en belandde in de berm. Het voertuig raakte daarbij een boom en kwam op zijn zijkant in de berm tot stilstand. Een persoon raakte zwaargewond. Beide personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, meldt WeertdeGekste.

De situatie was zo ernstig dat ook een traumahelikopter werd opgeroepen en landde nabij de N280 bij Swartbroek. Daar is de trauma-arts uitgestapt en heeft hij zitting genomen in de ambulance met het zwaargewonde slachtoffer. De traumahelikopter is vervolgens doorgevlogen naar Maastricht. Ook de brandweer assisteerde bij de hulpverlening.

Gezien de ernst van het ongeval doet de politie nader onderzoek naar de toedracht. De Lozerweg is afgesloten voor het verkeer.

Video: WeertdeGekste

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen