Khalid Kasem was beoogd presentator opvolger DWDD, zaak Taghi maakt daar einde aan

Print
Khalid Kasem was beoogd presentator opvolger DWDD, zaak Taghi maakt daar einde aan

Advocaat Khalid Kasem. Afbeelding: ANP

Advocaat Khalid Kasem was topkandidaat om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen als presentator van ‘het nieuwe De Wereld Draait Door’. Het vrijdag verschenen nieuws over de raadsman bij het AD, maakt daar plotseling een eind aan.

Dat bevestigt omroep BNNVara aan het AD. Voor het opvolgen van Van Nieuwkerk deden de afgelopen weken meerdere namen de ronde. Die van Khalid Kasem bleef echter lang geheim. Op het moment dat bronnen aan het AD vertelden dat hij een zeer serieuze kandidaat was, dook nog een ander verhaal over de advocaat op. Kasem zou namelijk volgens politie en justitie in 2015 informatie uit een lopend strafonderzoek aan de organisatie van crimineel Ridouan Taghi hebben gelekt. De raadsman ontkent dit overigens met klem.

Lees ook: ‘Deken onderzoekt lekken door advocaat Kasem aan organisatie Taghi’

Omroep BNNVara maakte sinds het stoppen van DWDD meerdere proefafleveringen met verschillende presentatoren voor een heel nieuw programma op de vooravond van NPO 1. Een pilot met Khalid Kasem viel in de smaak.

Test

,,Wij waren enthousiast over zijn test en zijn met hem verder in gesprek gegaan’’, aldus een woordvoerder van de omroep aan het AD. ,,Naar aanleiding van de berichtgeving wil hij zijn handen vrij hebben om zich hier tegen te verweren. Verdere gesprekken met deze kandidaat als presentator voor de vooravond zijn daarom niet meer aan de orde.’’

Lees ook: OM en politie: Advocaat lekte informatie naar organisatie Ridouan Taghi

De in opspraak geraakte raadsman – zelf niet bereikbaar voor commentaar - is op dit moment partner van het advocatenbureau De Vries & Kasem dat hij samen met Peter R. de Vries oprichtte. In februari 2020 eindigde Kasem nog als tweede in de succesvolle tv-quiz De Slimste Mens en onlangs publiceerde hij een bestseller over voetballer Abdelhak Nouri. Hij blijkt in zijn jeugd klasgenoot te zijn geweest van de onlangs in Dubai aangehouden Ridouan Taghi die wordt verdacht van een groot aantal onderwereldmoorden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee