Brandweer weer uitgerukt naar Deurnsche Peel

Print
Brandweer weer uitgerukt naar Deurnsche Peel

Afbeelding: Horst24

Neerkant / Helenaveen -

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is de brandweer weer uitgerukt naar de Deurnsche Peel voor een brand.

De brand had rond 21.00 uur een vuurfront van ongeveer 250 meter die langzaam uitbreidt. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een waterwagen ter plekke om de stoplijn nat te houden. Rond 21.30 uur is de inzet van de brandweer afgeschaald en bewaakt Staatsbosbeheer het gebied de komende nacht.

Lees ook: Roken en blussen gaan door in verbrande Peel: ‘Het is continu improviseren’

Met Staatsbosbeheer had de brandweer een brandhaard gevonden. Daarnaast waren er nog diverse hotspots in het gebied waar op ingezet werd.

Lees ook: Maximumsnelheid omlaag na ongelukken door rookoverlast Peelbrand

Door de droogte blijft het riskant in de Deurnsche Peel, waar op 20 april een grote brand uitbrak. Bij de brand is toen 800 van de 1000 hectare Deurnsche Peel weggeschroeid. Daarmee werd de brand een van de grootste natuurbranden uit de Nederlandse geschiedenis.

Op deze dronebeelden gemaakt vlak na de grote brand vorige maand is de verwoesting goed te zien.

Dronebeelden Deurnsche Peel. Video: ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen