Karpervisser Jorn Driessen heeft duizenden volgers: ‘De Maas is als mijn tweede huis’

Print
Karpervisser Jorn Driessen heeft duizenden volgers: ‘De Maas is als mijn tweede huis’

Jorn Driessen met een van zijn grote vangsten. Afbeelding: archief jorn driessen

Belfeld / Baarlo -

Vissen saai? Niet voor Jorn Driessen. De Baarlonaar gooit zijn hengel uit op de meest bijzondere plekken en daagt zichzelf continu uit om tot het gaatje te gaan. „Als je dan beet hebt, geeft dat een onbeschrijfelijk mooi gevoel.’’

Of hij nou aan het water zit in Limburg, Gelderland, Overijssel of zelfs het buitenland: er is altijd een goede kans dat Jorn Driessen (27) wordt gespot. Als rasvisser en oprichter van Riverkings Carpfishing, een online community met bij elkaar meer dan zevenduizend volgers, is hij namelijk een bekend gezicht in de wereld van het (karper)vissen.

„In Zuid-Frankrijk werd ik midden in de nacht een keer herkend. Een jongen op een boot richtte zijn zaklantaarn op me en zei: ‘I know you from Facebook!’ Driessen kan er smakelijk om lachen. „Dat voelt dan wel als een beloning.”

Uit de hand gelopen hobby

Het zijn deze ervaringen die zijn uit de hand gelopen hobby extra speciaal maken. „Je komt overal en nergens, zit op de gekste stekken. Constant op zoek naar het onbekende.” Daarbij maakt hij het zichzelf het liefst zo moeilijk mogelijk. „Sinds een jaar of tien doe ik alleen nog maar aan karpervissen, omdat dit een sterke vis is die je niet zo makkelijk vangt. Op de Maas is dat een nog grotere uitdaging, omdat-ie overal kan zitten.”

Als hij er - vaak na lang wachten - eentje aan de haak slaat, is hij door het dolle heen. „Als je er zoveel tijd en moeite insteekt om een vis te vangen en je hebt eindelijk beet, dan geeft dat zo’n onbeschrijfelijk mooi gevoel. Dát is waar je het allemaal voor doet.”

Verslaafd

Driessen geeft toe dat hij ‘helemaal verslaafd’ is. „Bijna al mijn vrije tijd gaat erin. Het komt geregeld voor dat ik ’s nachts ga vissen en dan ’s ochtends naar mijn werk ga.” Lachend: „Ik vraag me soms ook echt af hoe ik dat volhoud.’’

Het antwoord op die vraag schuilt in de grillen van Mooder Maas, de levensader van ons natuurrijke Limburg. „De rivier heeft een grote aantrekkingskracht op me; alles is er onvoorspelbaar en avontuurlijk. Het klinkt misschien raar, maar ik durf wel te zeggen dat de Maas als mijn tweede thuis is.”

Ooit hoopt de in Belfeld opgegroeide Baarlonaar, in het dagelijks leven fulltime werkzaam bij een kunstgrasleverancier, zijn brood te kunnen verdienen met alleen Riverkings Carpfishing. „Ik ben nu bezig met een nieuwe casual kledinglijn. Dat was in het verleden al een groot succes.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen