Jeugdinternational Kim Everaerts in de voetsporen van bekende dorpsgenote

Print
Jeugdinternational Kim Everaerts in de voetsporen van bekende dorpsgenote

Kim Everaerts in actie voor Borussia Mönchengladbach. Afbeelding: Fupa.net

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray -

Jeugdinternational Kim Everaerts (18) uit Horst zou het liefste heel snel weer op het voetbalveld staan. De verdedigster van het Duitse Borussia Mönchengladbach mist haar sport ontzettend.

De vergelijking met dorpsgenoot Dominique Bloodworth-Janssen wordt al heel snel gemaakt. Kim Everaerts is net als Bloodworth verdedigster en beiden maakten de overstap van voetbalvereniging Wittenhorst naar Duitsland. Everaerts deed dat al op zeer jonge leeftijd. Zij werd op elfjarige leeftijd tijdens een talentendag gescout door Borussia Mönchengladbach. „Ik heb dit jaar mijn zevende seizoen erop zitten”, vertelt de voetbalster. „Ik wil komend seizoen nog een jaar bij Gladbach blijven in de Twee Bundesliga en daarna de stap hogerop maken naar bijvoorbeeld een ploeg uit de eerste Bundesliga.”

Uitdaging

Ze barst van de ambities en dromen. Toch was haar overstap op elfjarige leeftijd allerminst gepland. „Het kwam op mijn pad en ik vond het wel een mooie uitdaging om in Duitsland te gaan voetballen. Het was wel super spannend, want ik zat nog in groep acht en sprak geen woord Duits. Gelukkig was er een trainer die in Nederland werkte en een beetje Nederlands sprak, die kon me dan helpen.”

Het voetballen over de grens legde de Everaerts geen windeieren. Sinds een aantal jaar is ze jeugdinternational. Nu bij het team onder negentien jaar. „Wij zouden kwalificatiewedstrijden voor het EK spelen, maar die gaan door corona helaas niet door.”

Lastig

Terwijl bij de mannen de Bundesliga inmiddels weer in volle gang is, staat de CIOS-studente met Gladbach tot haar grote verdriet nog niet opnieuw op het veld. „We hebben een loopschema en oefeningen van de club gekregen, maar ik vind het best lastig om te doen”, biecht ze eerlijk op. „Ik ben nu wel op een punt gekomen dat ik weer het veld op wil. Af en toe trap ik op gepaste afstand een balletje met teamgenoot Chantal Baghuis om ons balgevoel te behouden.” De Tweede Bundesliga voor vrouwen zal het seizoen niet opnieuw worden opgestart. „Jammer, maar begrijpelijk”, zegt Everaerts daarover.

Terug naar dorpsgenoot Bloodworth-Janssen. Wat zij heeft bereikt, wil Everaerts ook wel. „Ik ken haar niet persoonlijk, maar ze is wel mijn voorbeeld. Ze speelt bij mijn droomclub VfL Wolfsburg. Daar zou ik ook wel ooit willen staan.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen