Drievoudig olympisch kampioen van Melbourne 1956 overleden

Print
Drievoudig olympisch kampioen van Melbourne 1956 overleden

Bobby Morrow laat een van zijn medailles zien aan zijn vrouw. Afbeelding: AP

De Amerikaanse atleet Bobby Morrow, winnaar van drie gouden medailles op de Olympische Spelen van 1956, is op 84-jarige leeftijd overleden.

Morrow werd in Melbourne olympisch kampioen op de 100, 200 en 4x100 meter. Hij bevindt zich daarmee in select gezelschap. Alleen Jesse Owens (1936), Carl Lewis (1984) en Usain Bolt (2012 en 2016) wonnen deze drie afstanden ook op dezelfde Spelen.

Morrow was pas 20 jaar toen hij excelleerde in Melbourne. Ook een virus, dat hij kort voor het mondiale sportevenement opliep, kon niet verhinderen dat hij als topfavoriet drie keer goud won. Morrow werd door Sports Illustrated gekozen tot sportman van het jaar.

Twee jaar later stopte Morrow al met atletiek. Hij werd boer en houtbewerker. In de aanloop naar de Spelen van 1960 maakte de Amerikaan nog een korte comeback, maar als gevolg van een liesblessure wist hij zich niet te plaatsen voor het evenement in Rome.

Morrow liep in zijn relatief korte carrière elf wereldrecords. Hij werd in 1989 opgenomen in de Hall of Fame van de Amerikaanse atletiek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen