Organisator regelt vanaf ziekbed livestream Blues aan de Maas

Print
Organisator regelt vanaf ziekbed livestream Blues aan de Maas

Jo Koopman is de grote man achter Blues aan de Maas. Vanaf zijn ziekbed regelde hij drie live concerten die zondagmiddag via internet te volgen zijn. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Vanuit zijn ziekbed in het MUMC heeft Jo Koopman drie Engels bands gestrikt waarvan optredens zondagmiddag live via internet te volgen zijn. Als pleister op de wonde voor het niet doorgaan van Blues Maastricht Rock Passions, de opvolger van Blues aan de Maas.

Organisator Jo Koopman die al enige tijd met ernstige gezondheidsklachten kampt, heeft de afgelopen weken vanuit zijn ziekenhuisbed in het MUMC in Maastricht weten te regelen dat drie Engelse bands live optredens verzorgen vanuit een studio.

Engeland

Die zijn via de Facebookpagina van Blues Maastricht te volgens, aldus een medewerkster. „Hij heeft voor hen ergens in Engeland een studioruimte gehuurd, van waaruit de bands, vergezeld van technici, vanaf half vijf Nederlandse tijd gaan spelen.”

Achtereenvolgens spelen Krissy Matthews, Will Wilde en Alan Nimmo (King King) die om half acht in de avond de optredens afsluit.

Het festival Blues Maastricht Rock Passions dat dit weekend gehouden zou worden, is een voortzetting is van de eerste editie van Blues aan de Maas dat vorig jaar op de Koompe plaatsvond.

Lees ook: Ernstig zieke oud-coffeeshophouder begint nieuw bluesfestival in Maastricht

Stadsweide

De nieuwe editie van het festival zou gehouden worden op de Stadsweide in het Frontenpark, en zou twee dagen duren. Er stonden twintig bands gepland waaronder DeWolff en ook bekende Maastrichtse acts als René Innemee & the Revival Band en The Liberators. Vanwege bredere programmering dan enkel blues werd de naam van het festival aangepast: Blues Maastricht Rock Passions.

Verplaatsing van het festival naar later dit jaar was volgens Koopman geen optie. „We hebben nu het pinksterweekend van 2021 vastgelegd. En we gaan van twee naar drie dagen.”

Lees ook: ‘Festival Maastricht alternatief voor Pinkpop’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen