Volleyballer Dion Verweij zet weer een stap omhoog

Print
Volleyballer Dion Verweij zet weer een stap omhoog

Dion Verweij passeert namens Vocasa het blok van de tegenstander. Afbeelding: Dion Verweij

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De 21-jarige volleyballer Dion Verweij uit Weert speelt het komende seizoen in de hoogste klasse van België. Na één jaar in de Nederlandse eredivisie bij Vocasa uit Nijmegen maakt hij de overstap naar Achel.

Dat Verweij Vocasa na slechts één seizoen alweer verlaat, heeft alles te maken met een telefoontje dat hij kreeg van Jan Meertens, de coach van Tectum Achel die in het verleden onder meer vele successen boekte met de vrouwen van VC Weert.

„Ik weet dat Jan een goede trainer is en ik heb vorig jaar al een aantal trainingen met hem meegedraaid. Ook ken ik hem van mijn jeugdjaren waar hij trainingen verzorgde voor regionale talenten. Dit is een erg mooie kans die ik met beide handen heb gegrepen. Ik had niets te klagen bij Vocasa waar ik vooral in de tweede seizoenshelft best veel speelminuten kreeg. Maar ik maak de overstap voornamelijk voor mijn eigen ontwikkeling. Het Belgische niveau ligt een stukje hoger dan in Nederland en ik heb het idee dat ik hier op korte termijn snel beter kan worden.”

Final Four

Achel is een van de sterkste Belgische teams en plaatste zich afgelopen seizoen voor de Final Four in België voordat de coronacrisis een einde maakte aan de competitie. De Nederlandse inbreng is groot. Naast coach Meertens spelen er de international Tim Smit uit Voerendaal, Rick van Solkema, Auke van de Kamp, Thomas Koelewijn en Joeri Polman.

„Ik zie het komende seizoen vooral als een investeringsjaar waarin ik misschien niet zo veel zal spelen, maar wel veel zal leren. Vooral van de twee andere spelers in het midden (Tim Smit en Thomas Koelewijn, red.). Een betere leerschool kan je je niet wensen en daarom zie ik dit als de perfecte stap vooruit.”

Italië

De tweedejaars student fysiotherapie aan Fontys Hogeschool in Eindhoven begon als zesjarige te volleyballen bij Weert, ging op zijn vijftiende naar HHC in Horn en weer twee jaar later naar Revoc in Reuver waar hij drie seizoenen actief was alvorens naar Vocasa te vertrekken. Verweij heeft als ultieme doel om ooit eens in Italië te spelen.

„Het zou erg mooi zijn om dat op een dag te kunnen realiseren.” De 1.98 meter lange middenman ziet zichzelf vooral als een fysieke speler. „Vooral omdat ik hoog kan springen en explosief ben. De wil om te winnen staat ook altijd op standje maximaal.”