Kerken in Westelijke Mijnstreek gaan voorzichtig weer open

Print
Kerken in Westelijke Mijnstreek gaan voorzichtig weer open

Afbeelding: PregnanZ/Ram van Meel / archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schinnen / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven -

Een aantal kerken in de Westelijke Mijnstreek gaat weer voorzichtig open. Vanaf 1 juni mogen er weer vieringen worden gehouden met maximaal dertig bezoekers.

De missen in de Dionysiuskerk in Schinnen zijn vanaf Tweede Pinksterdag weer open voor bezoekers die vooraf hebben gereserveerd. Dat geldt ook voor de missen in de parochiefederatie Susteren vanaf volgend weekend (6 juni).

Lees ook: Kerk hervat eucharistievieringen, maar met strikte regels

Lees ook: Veel kerken trekken meer bezoek met diensten online

De kerk in de Sittardse parochie Vrangendael zet vanaf 6 juni de deuren op een kier bij missen, ook hier dienen bezoekers zich vooraf aan te melden. Dat geldt ook voor de protestantse kerken.

De eerste open viering op zondag 7 juni wordt gehouden in de Johanneskerk. Hij is via Kerk-tv te volgen in de Ontmoetingskerk in Geleen, maar ook thuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen