Kerken in Westelijke Mijnstreek gaan voorzichtig weer open

Print
Kerken in Westelijke Mijnstreek gaan voorzichtig weer open

Afbeelding: PregnanZ/Ram van Meel / archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schinnen / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven -

Een aantal kerken in de Westelijke Mijnstreek gaat weer voorzichtig open. Vanaf 1 juni mogen er weer vieringen worden gehouden met maximaal dertig bezoekers.

De missen in de Dionysiuskerk in Schinnen zijn vanaf Tweede Pinksterdag weer open voor bezoekers die vooraf hebben gereserveerd. Dat geldt ook voor de missen in de parochiefederatie Susteren vanaf volgend weekend (6 juni).

Lees ook: Kerk hervat eucharistievieringen, maar met strikte regels

Lees ook: Veel kerken trekken meer bezoek met diensten online

De kerk in de Sittardse parochie Vrangendael zet vanaf 6 juni de deuren op een kier bij missen, ook hier dienen bezoekers zich vooraf aan te melden. Dat geldt ook voor de protestantse kerken.

De eerste open viering op zondag 7 juni wordt gehouden in de Johanneskerk. Hij is via Kerk-tv te volgen in de Ontmoetingskerk in Geleen, maar ook thuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen