Twee nieuwe doden in Limburg door coronavirus

Print
Twee nieuwe doden in Limburg door coronavirus

Afbeelding: ANP

/ Roermond -

Er zijn zondag in Limburg twee nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Vier mensen die met het virus besmet zijn geraakt, zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de dagelijkse update van de beide Limburgse GGD’en.

In Noord- en Midden-Limburg overleed een persoon, net als in Zuid-Limburg, blijkt uit de nieuwste cijfers.

In de regio Zuid-Limburg zijn tot nu toe 3208 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er zeven meer dan zaterdag. In Noord- en Midden-Limburg gaat het om 1684 positieve gevallen, vier meer dan zaterdag.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

De GGD Zuid-Limburg meldt dat er in totaal 1078 mensen met ernstige klachten opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis, een toename van vier. In Noord- en Midden-Limburg gaat het om 698 ziekenhuisopnames. Dat aantal is zondag niet verder opgelopen.

In totaal heeft het virus in onze provincie sinds het begin van de uitbraak in maart zeker 718 levens geëist.

Nederland

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5956. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 8 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee het totale aantal stijgt naar 11.735.

Lees ook: RIVM meldt 5 nieuwe sterfgevallen door coronavirus, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 185 naar 46.442. Dat zijn er meer dan zaterdag toen er 131 nieuwe besmettingen werden geteld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Gegevens over sterfgevallen en ziekenhuisopnames van patiënten worden soms ook later gemeld. Het werkelijke aantal coronadoden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen