Routiniers terug naar ambitieus BFC

Print
Routiniers terug naar ambitieus BFC

Martijn Meijer (groen shirt, nr. 28) en Jordi Cremers in actie voor Achilles Bocholt. Afbeelding: Chris Janssen

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Met Jordi Cremers (30) en Martijn Meijer (28) haalt BFC twee oudgedienden vol ambities terug naar Beek. Het tweetal speelde afgelopen jaren in de BENE-League bij Achilles Bocholt en won prijs na prijs, maar heeft nu met BFC hele ambitieuze plannen.

Even leek het erop dat BFC komend seizoen al in de BENE-League zou spelen. De vereniging kreeg de mogelijkheid om de plek die Houten achterliet in te vullen, maar het bestuur van BFC vond de uitdaging financieel gezien te groot. „Ik had het leuk gevonden”, is Cremers eerlijk. „Maar ik heb begrip voor de overweging van het bestuur. Het is nog iets te vroeg voor BFC, maar onze ambities steken we niet onder stoelen of banken.”

Hij windt er geen doekjes om. Cremers doet misschien nu even een stapje terug om met BFC in de eredivisie te gaan spelen, maar ambities zijn er genoeg bij de ervaren cirkelspeler. „Ik wil met BFC komend seizoen voor het kampioenschap gaan. Daarnaast zijn er voor mij ook een aantal andere uitdagingen.”

De Beekse handballer doelt erop dat hij zijn ervaring wil gebruiken om het team op sleeptouw te nemen. „Bij Bocholt speelde ik vooral in dienst van anderen, ik had een rol als ondersteuner. Bij BFC wil ik de kar gaan trekken. Dat betekent voor mij ook anders gaan spelen. Zo kan ik me op dertigjarige leeftijd ook nog ontwikkelen”, zegt hij.

Hoe anders zijn voorlopig de ambities van Martijn Meijer. De 28-jarige handballer zal pas in januari zijn eerste minuten weer maken voor BFC. Voorlopig is hij nog bezig met revalideren van een zware knieblessure. „Ik wil eerst fit worden en weer op mijn oude niveau komen”, is hij eerlijk. Het is voor Meijer niet de eerste keer dat hij zijn patellapees afscheurde. „Ik heb het in m’n andere knie ook gehad. Dat heeft ook zo zijn voordeel, want ik wist wat me te wachten stond en dat het goed komt.”

Uiteraard kijkt hij er naar uit om weer te mogen handballen. „Gelukkig ligt door corona ook voor de rest alles stil, dus misschien is dit wel de beste tijd dat dit me kon overkomen, maar ik snak ernaar om weer op het veld te staan.”

Over BFC wordt vaak gezegd dat het een vriendenteam is, maar volgens Meijer kunnen die ook ambities hebben. „Het is een sterke ploeg en met Jordi en hopelijk mijn rentree worden we nog sterker. Wij gaan voor de titel.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen