Staatssecretaris roept op om maandag naar het terras te gaan

Print
Staatssecretaris roept op om maandag naar het terras te gaan

Afbeelding: ANP

Het is een goed idee om maandag, als de horeca weer opengaat na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus, naar het terras te gaan. Dat zegt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

,,Help die lokale ondernemer om weer op te starten”, zei de staatssecretaris in het televisieprogramma WNL Op Zondag. Zelf gaat Keijzer een hapje eten in een visrestaurant bij haar in de buurt.

De terrassen gaan maandag vanaf 12.00 uur weer gedeeltelijk open. Toch loopt het volgens de staatssecretaris nog niet storm bij sommige eetgelegenheden. ,,Ik las ergens dat een restaurant maar drie reserveringen had. Ik zou willen zeggen: mensen, ga toch kijken, ga bellen of er een plekje voor je is”, zegt Keijzer.

Waarschuwing

Ze waarschuwt wel dat mensen die zich niet helemaal top voelen, thuis moeten blijven en dat de 1,5 meter afstand niet mag worden vergeten.

Lees ook: Met wie mag je op het terras zitten? En zes andere prangende coronavragen voor na 1 juni

Voor een bezoek aan een restaurant of café moet wel een reservering worden gemaakt en er mogen binnen maximaal dertig gasten zijn. Op de terrassen geldt geen maximum. Wel moeten alle gasten op het terras een zitplaats hebben.

RIVM

Het RIVM, op wiens advies het kabinet de coronaregels bepaalt, laat weten op zich geen moeite te hebben met Keijzers oproep. ,,Wel is het de vraag of het met zo’n oproep niet te druk op de terrassen wordt”, zegt woordvoerder Coen Berends. ,,Dat was vandaag namelijk op de stranden wel. Het is aan terraseigenaren om daar goed op te letten.”

Lees ook: Het check-gesprek: aan de deur, online en via de app

Het RIVM adviseert Nederlanders goed de basishygiënevoorschriften in acht te nemen. ,,Dat betekent dus regelmatig de handen wassen, niezen in de ellenboog, thuisblijven bij klachten en vooral 1,5 meter afstand houden”, zegt woordvoerder Coen Berends. Hij beklemtoont dat het kabinet samen met de veiligheidsregio’s bepalen wat toegestaan is. ,,Uiteraard doen ze dat op ons advies.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen