Omstanders grijpen straatrover in de kraag

Print
Omstanders grijpen straatrover in de kraag

Afbeelding: Facebook politie Sittard

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Oplettende burgers hebben zondagmiddag na een achtervolging door het centrum van Sittard een straatrover overmeesterd. De crimineel had even daarvoor op gewelddadige manier een telefoon van iemand gestolen.

Na de brutale roof zetten omstanders meteen de achtervolging in vanuit het centrum richting de Engelenkampstraat. Een automobilist reed hem daar klem, waarna een van de omstanders hem kon overmeesteren.

Politieagenten arriveerden even later en arresteerden de man op verdenking van een straatroof. Op Facebook geeft de politie complimenten aan de betrokken omstanders die „goed, alert en adequaat reageerden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen