Veiligheidsberaad ziet opening horeca met vertrouwen tegemoet

Print
Veiligheidsberaad ziet opening horeca met vertrouwen tegemoet

Afbeelding: ANP

Hubert Bruls, de voorzitter van het Veiligheidsberaad, ziet de opening van de horeca en musea op tweede pinksterdag met vertrouwen tegemoet.

„In de afgelopen weken hebben we met elkaar laten zien dat we verstandig omgaan met de versoepelingen. Mijn complimenten hiervoor aan de samenleving”, aldus Bruls. „Ik zie deze nieuwe fase dan ook met veel vertrouwen tegemoet. De openstelling van bijvoorbeeld de horeca is een gezamenlijke uitdaging waar we dus ook met z’n allen voor verantwoordelijk zijn. Ik roep iedereen op om rekening met elkaar te houden en zich te houden aan de basisregels die nog steeds van kracht zijn, zoals handen wassen, 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden en thuis blijven bij klachten. Zo houden we het coronavirus onder controle.”

Lees ook: ‘Tachtig procent zitplaatsen in restaurants en eetcafés Maastricht gereserveerd bij heropening’

Op eerste pinksterdag was het volgens de veiligheidsregio’s druk maar beheersbaar. Het was druk bij de outlets in Lelystad en Roermond. De toestroom werd daarom gereguleerd. De NS waarschuwde voor grote drukte tussen Amsterdam en Zandvoort, maar op de stranden leek het rustiger te zijn dan zaterdag, aldus de veiligheidsregio’s.

Lees ook: Lange rijen auto’s voor Outlet in Roermond

In de nacht van zaterdag op zondag moest de politie wel ingrijpen bij een straatfeest in Dordrecht en werd in Rotterdam een park ontruimd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen