‘Het Bloemenmeisje’ van Anya Niewierra winnaar allereerste Hebban thrillerprijs

Print
‘Het Bloemenmeisje’ van Anya Niewierra winnaar allereerste Hebban thrillerprijs

Afbeelding: © Annemiek Mommers

/ Kerkrade / Eygelshoven -

Anya Niewierra uit Kerkrade heeft met haar triller ‘Het Bloemenmeisje’ de allereerste Hebban thrillerprijs gewonnen

Het is derde literaire thriller van Niewierra die haar drukke baan als directeur van Visit Zuid-Limburg weet te combineren met het schrijverschap.

Lees ook: Schrijven van thrillers gaat Anya Niewierra makkelijk af: ‘Ik raak in een soort trance’

Bijna twee jaar werkte Niewierra aan het boek. Haar derde thriller in zes jaar tijd. Het Bloemenmeisje, een psychologische thriller, begint in 1988 als de politie op een afgelegen boerderij in de Pyreneeën een verwilderde en verminkte tiener aantreft naast het levenloze lichaam van haar moeder. De autoriteiten nemen het doodsbange, schuchtere meisje mee naar de bewoonde wereld en geven haar de naam Nina Fleurie, het bloemenmeisje. Nina ontwikkelt zich tot succesvol kruidendokter.

Haar leven verandert drastisch als ze op haar 43ste bezoek krijgt van Thea, een Nederlandse vrouw die haar tweelingzus blijkt te zijn. Even plotseling als die gekomen is, verdwijnt ze ook weer. Nina begint een zoektocht, die haar naar Zuid-Limburg en de Ardennen brengt en waarin ze steeds meer te weten komt over het bizarre leven van haar moeder. De ontknoping is, net als die in Niewierra’s eerdere boeken, spannend en bijzonder verrassend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen