GGD-cijfers

Een nieuw sterfgeval door coronavirus in Limburg

Print
Een nieuw sterfgeval door coronavirus in Limburg

Afbeelding: BSR Agency

Roermond -

Er is maandag in Limburg een nieuwe sterfgeval gemeld als gevolg van het coronavirus.

Een persoon die met het virus besmet is geraakt, is opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de dagelijkse update van de beide Limburgse GGD’en.

Het nieuwe sterfgeval wordt gemeld door de GGD Limburg-Noord. In totaal heeft het virus in onze provincie sinds het begin van de uitbraak in maart zeker 719 levens geëist.

In de regio Zuid-Limburg zijn tot nu toe 3214 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er zes meer dan zondag. In Noord- en Midden-Limburg gaat het om 1686 positieve gevallen, twee meer dan een etmaal eerder.

De GGD Zuid-Limburg meldt dat er in totaal 1079 mensen met ernstige klachten opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis, een toename met één. In Noord- en Midden-Limburg gaat het om 698 ziekenhuisopnames. Dat aantal is maandag niet verder opgelopen.

Nederland

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is maandag gestegen naar 5962. In het afgelopen etmaal heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zes nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.

In ziekenhuizen in Nederland zijn negen nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee het totale aantal stijgt naar 11.744.