Verrassingsconcert op dak Glaspaleis Heerlen bij opening terrassen

Print
Verrassingsconcert op dak Glaspaleis Heerlen bij opening terrassen

The Rolling Beatles op het dak van Schunck. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

In Heerlen werden maandagmiddag de terrassen in het centrum op een wel heel bijzondere wijze heropend. Op het dak van het Glaspaleis verzorgde de band The Rolling Beatles een verrassingsconcert.

Op het Pancratiusplein was de band vanaf sommige terrassen te zien. Op het plein konden mensen via een scherm meegenieten van het concert. Dat was wel zonder geluid, om samenscholingen te voorkomen.

De band trad op deze bijzondere wijze op vanwege de heropening van de terrassen. Dat was maandag mogelijk omdat de maatregelen rond het coronavirus zijn versoepeld.

1969

Het optreden is gebaseerd op het laatste concert dat The Beatles in 1969 op een dak gaven. „Toen bekend werd dat de terrassen weer open mochten, moest ik spontaan denken aan het rooftop concert van The Beatles”, vertelt initiatiefnemer Wiel Beijer. „Onder het motto ‘Fijn dat jullie er weer zijn’ hoop ik dat dit een extra tintje geeft aan de heropening van de terrassen in Limburg.”

De band sloot het verrassingsconcert symbolisch af met het nummer Yesterday van The Beatles.

Verrassingsconcert op dak Glaspaleis Heerlen bij opening terrassen
Foto: Bas Quaedvlieg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →