Video: Zo houden burgers vermeende hondenmishandelaar aan

Print
Kerkrade / Eygelshoven -

De heterdaadactie van zes Kerkraadse burgers die vrijdagavond een vermeende hondenmishandelaar (32) hebben aangehouden, is op beeld vastgelegd.

Op de video is te zien dat de Kerkradenaren de man volgen. Op het moment dat de man zijn hond opnieuw mishandelt, grijpt de groep in. De man wordt aangehouden en even later overgedragen aan de toegesnelde politieagenten.

Video: Zo houden burgers vermeende hondenmishandelaar aan
Een greep uit de reacties op Facebook op berichten over de vermeende hondenmishandelaar. Foto: De Limburger

Lees ook: Vermeende Kerkraadse hondenmishandelaar aangehouden na heterdaadactie van burgers

De opgepakte man zorgde de laatste dagen online en op straat in hartje Kerkrade voor de nodige beroering. Het begon met een getuigenoproep van de politie op Facebook na een incident, waarna de emoties online behoorlijk hoog opliepen. Tussen de woedende reacties op Facebook stonden ook de naam, het adres en foto’s van de man.

Mishandelingen

Volgens diverse omwonenden en getuigen schopte hij de pup geregeld tijdens het uitlaten en spuugde hij tevens naar het dier. Ook zou hij bewust hard aan de lijn trekken als het hondje wilde plassen. Omdat hulp ondanks tig meldingen volgens de groep Kerkradenaren te lang op zich liet wachten, besloten ze zelf in actie te komen.

Naast de man werd ook de hond door de politie meegenomen. „De hond is veilig, in goede handen en gaat in eigendom niet terug naar de aangehouden man”, zo liet de politie vrijdagavond weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen