Herstart Serie A op 20 juni, daarna bijna elke dag een wedstrijd

Print
Herstart Serie A op 20 juni, daarna bijna elke dag een wedstrijd

Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij in een kopduel. Afbeelding: EPA

De Italiaanse Serie A gaat zaterdag 20 juni weer verder met Torino - Parma. Dat heeft de organisatie officieel bekend gemaakt. Het nieuwe speelschema voor vier inhaalwedstrijden van de 25ste speelronde en twaalf complete competitieronden begint eindigt op 2 augustus.

Gedurende die periode zal er bijna op elke dag worden gevoetbald in de Serie A, die door de uitbraak van het coronavirus sinds 9 maart stilviel. Alleen van de laatste drie speelrondes moeten de speeldata nog bekend worden.

De overige wedstrijden uit de 25ste speelronde zijn Hellas Verona - Cagliari (zaterdag 20 juni), Atalanta Bergamo - Sassuolo (zondag 21 juni) en Internazionale - Sampdoria (zondag 21 juni). Vervolgens wordt maandag 22 juni meteen begonnen met de 27ste speelronde (de 26ste speelronde is al wel volledig afgerond). Deze speelronde wordt van maandag 22 juni tot en met woensdag 24 juni afgewerkt. Op vrijdag 26 juni begint met Juventus - Lecce dan alweer de 28ste speelronde.

De Serie A heeft nu alvast de speeldata voor speelronde 25 tot en met 35 bekendgemaakt. De exacte speeldata voor de laatste drie speelrondes in de Italiaanse voetbalcompetitie worden later bekend. Om dit alles voor elkaar te krijgen moeten de laatste speelrondes in iets meer dan een maand tijd worden afgerond en daarmee is het drukke programma, inclusief midweekse speelrondes, verklaard.

Juventus gaat aan kop in de Serie A met 63 punten na 26 gespeelde wedstrijden. Lazio volgt met 62 punten, eveneens na 26 wedstrijden. Internazionale en Atalanta Bergamo hebben dus nog wel een wedstrijd tegoed. Die ploegen volgen op respectievelijk plaats drie en vier met 54 en 48 punten. De topper tussen Juventus en Lazio in Turijn wordt gespeeld op maandag 20 juli tijdens de 34ste speelronde.