Leipzig na doelpuntrijk duel in Keulen weer op plek drie

Print
Leipzig na doelpuntrijk duel in Keulen weer op plek drie

Leipzig-doelpuntenmakers Olmo (l) en Werner. Afbeelding: AFP

RB Leipzig heeft de derde plek in de Bundesliga weer ingenomen. Op bezoek bij FC Köln gingen de drie punten naar de Champions League-deelnemer na een attractief duel: 2-4. Dankzij de zege is de achterstand op nummer twee, Borussia Dortmund, geslonken tot slechts twee punten. Köln blijft elfde en is nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud.

Het duel in Keulen begon nog met een valse start voor de bezoekers, want Jhon Córdoba zette Köln na zeven minuten op voorsprong.

Maar na twintig minuten was de schade gerepareerd, toen Patrik Schick raak kopte na een afgemeten voorzet van oud-PSV’er Angeliño. Nog voor rust had Leipzig ook de gewenste voorsprong: Christopher Nkunku scoorde na een fraai stiftje oog in oog met de doelman van de thuisploeg.

Timo Werner leek vijf minuten na de pauze de wedstrijd te beslissen met de 1-3, maar vijf minuten later zorgde Anthony Modeste (invaller voor de geblesseerde Córcoba) met een prachtige knal van afstand voor de aansluitingstreffer: 2-3.

Maar de hoop van Köln op een resultaat was snel weer vervolgen, want nog geen twee minuten later schoot Dani Olmo met een geplaatst schot de vierde treffer van Leipzig binnen. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar het doelpuntrijke duel eindigde in 2-4.