Sein brand meester voor grote bosbrand bij Wellerlooi

Print
Sein brand meester voor grote bosbrand bij Wellerlooi

Afbeelding: 112 Nieuwsgroep

Wellerlooi -

De brandweer heeft maandagavond laat alarm geslagen vanwege een grote bosbrand bij Wellerlooi. Na middernacht kon de brandweer het sein brand meester geven. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

De hulpdiensten werden omstreeks negen uur gewaarschuwd voor de brand in het bosgbied aan de Knikkerdorpweg. De brandweer zette drie bluswagens en een waterwagen in om het vuur te bestrijden. Omdat de brand zeer moeilijk onder controle te krijgen was, verleenden ook de korpsen van Gennep, Lomm, Meerlo en Venlo hun medewerking.

Even na middernacht kon de brandweer het sein brand meester geven. Wel was de brandweer nog enkele uren bezig met nablussen.

Kleine natuurbranden

Eerder op de dag moest de Limburgse brandweer al uitrukken voor een viertal kleine natuurbranden in het buitengebied.

In Roermond was het twee keer raak bij een bosperceel aan de Ratommerweg. Twee blusvoertuigen gingen rond drie uur ’s nachts ter plaatse voor een brand van ongeveer honderd vierkante meter bos. Een half uur later kon de brandweer het sein brand meester geven. Maandagmiddag brak er op dezelfde plek weer brand uit. Ook toen was de brand snel geblust.

In Venlo stond rond 11.00 uur ongeveer tien vierkante meter bos in brand, bij de Bloemartsweg. In Venray was er brand bij de Maasheseweg. In beide gevallen had de brandweer het vuur snel onder controle.

Over de oorzaak van de brandjes is niets bekend, maar waarschijnlijk speelt de droogte een rol. De Limburgse brandweer zit daardoor in Fase Hoog, wat betekent dat er naar elke natuurbrand wordt uitgerukt met extra voertuigen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen