Een verdachte van ontvoering Belgisch kind (13) onder voorwaarden vrij

Print
Een verdachte van ontvoering Belgisch kind (13) onder voorwaarden vrij

Afbeelding: Mediahuis

De onderzoeksrechter in België heeft een van de zeven verdachten in de zaak rond de ontvoering van een 13-jarige Belgische jongen onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De overige verdachten die maandag zijn aangehouden, blijven voorlopig vastzitten. Dat meldt het parket van Belgisch-Limburg.

De man die naar huis mag, blijft wel verdachte in de zaak. Hij kreeg van de rechter het verbod om naar het buitenland te gaan en om contact te hebben met andere verdachten en met de slachtoffers.

Lees ook: Door criminelen ontvoerde dertienjarige jongen na 42 dagen vrijgelaten, zeven arrestaties

De zeven verdachten werden aangehouden, nadat het ontvoerde jongetje kort na middernacht werd vrijgelaten. Het kind werd in de nacht van 20 op 21 april meegenomen uit het ouderlijk huis in Genk door drie of vier gemaskerde en zwaar bewapende indringers.

Drugssmokkel

De jongen maakt deel uit van een Koerdische familie die rijk zou zijn geworden door drugssmokkel via de havens van Antwerpen en Rotterdam. Tijdens de ontvoering is er regelmatig contact geweest tussen de ontvoerders en de familie, waarbij losgeld werd geëist.

Lees ook: Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van grootschalige drugssmokkel

In het opsporingsonderzoek deed de Belgische politie een beroep op medewerking van de Nederlandse, Franse en Amerikaanse politie en justitie. Mede daardoor kwamen de verdachten in beeld.